Archief

Odfjell legt werkzaamheden tijdelijk stil

Tankoverslagbedrijf Odfjell heeft aan het begin van de vrijdagavond bekend gemaakt binnen 24 uur de activiteiten tijdelijk stil te leggen. Deze conclusie is getrokken na een gesprek met onder meer de Milieudienst Rijnmond en de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. De Veiligheidsregio geeft aan, dat het stilleggen voor de inspecties de juiste reactie op de situatie op het terrein is.



Alle brandblusvoorzieningen moeten worden getest, voordat de bedrijfsactiviteiten weer opgestart mogen worden. Dit betekent dat er geen laad- en losactiviteiten van trucks, wagons, binnenvaart- en zeeschepen uitgevoerd zullen worden. Alleen transporten van producten naar fabrieken zullen doorgang vinden, onder verscherpt toezicht van de autoriteiten. Een brandweereenheid is permanent aanwezig op het terrein van Odfjell, op kosten van Odfjell.



Voorts worden alle koel- en blusvoorzieningen op meer dan 140 tanks met koolstofstalen leidingen vervangen door nieuwe. Tegelijkertijd zal er, waar nodig, onderhoud plaatsvinden aan andere onderdelen op de tanks.



Directievoorzitter Laurence Odfjell zegt: "De huidige situatie op deze terminal voldoet niet aan onze normen en waarden. We gaan alles doen wat nodig is om de situatie te verbeteren. Ik zal hier de komende tijd aanwezig zijn om volle aandacht en steun te geven aan de noodzakelijke verbeteringen."

Categorieen:
Algemeen