Archief

'Verenigingen willen wel meer papier ophalen'

De fractie van CDA Maassluis is van mening dat het college van b en w nogmaals in gesprek moet met verenigingen, over hoe zij meer oud papier op kunnen halen. Voor de zomervakantie sprak de gemeenteraad over het voorstel van het college om oud papier op een geheel nieuwe wijze in te gaan zamelen. Daarin zouden Maassluizers een blauwe minicontainer moeten krijgen, die geleegd moet worden door medewerkers van Dukdalf.

Het CDA zegt de afgelopen tijd met inwoners en diverse verenigingen en instanties gesproken te hebben over het ophalen van het oud papier de stad. Deze gesprekken bevestigen hun overtuiging dat het plan van het college niet het juiste is.

Uit de gesprekken is volgens de fractie gebleken dat het wat de verenigingen betreft mogelijk is om meer papier op te halen dan nu het geval is. Mochten ze dat daadwerkelijk gaan doen, dan vindt de fractie dat de vergoeding voor het inleveren van oud papier omhoog moet. Op dit moment krijgen verenigingen 30 euro per ton oud papier. Voorheen was dit 90 euro.

Wethouder Eitjes antwoordde voor de zomervakantie, dat hij absoluut niet van plan is om weer met de verenigingen te gaan praten. Hem is gebleken dat de verenigingen geen rol voor zichzelf zien bij de inzameling van de minicontainers en de situatie bij het oude willen laten.

Categorieen:
Maassluis Algemeen