Archief

LPF maakt gehakt van rapport gemeentehuis

De raadsfractie van LPF Westland heeft geen goed woord voor het rapport van onderzoekbureau DHV over een nieuw gemeentehuis. Volgens LPF heeft het bureau in één klap zijn goede naam te grabbel gegooid door "de blunders van eerdere rapportages van AT-Osborne als uitgangspunt te nemen".

De LPF heeft afgelopen week diverse bouwkundige bureaus in ons land benaderd met de vraag, wat een vierkante meter nieuwbouw zou moeten kosten voor de bouw van een middelluxe kantoor. Daaruit kwam een gemiddeld bedrag van 1.300 euro per vierkante meter bruto vloeroppervlakte naar voren. DHV stelt in zijn rapport, dat moet worden uitgegaan van totale stichtingskosten van 3.000 euro per vierkante meter.

Volgens DHV zou de Rabo-locatie aan de Verdilaan niet voldoen aan het bestemmingsplan of de structuurvisie. Hierbij heeft DHV volgens LPF compleet over het hoofd gezien, dat die zaken al in 2008 zijn vastgesteld op het veel grotere eerste plan voor een gemeentehuis aan de Verdilaan. "Kortom, de 60.000 euro die DHV voor dit broddelwerk heeft durven rekenen, had beter besteed kunnen worden aan een van de noodlijdende verenigingen die Westland inmiddels heeft", aldus LPF.

De fractie stelt verder, dat het rapport geheel is toegeschreven naar de ISW-locatie aan de Tiendweg. "Naar goed gebruik in overheidsland, lijkt het er op, dat DHV de conclusie al voor de werkzaamheden aangereikt heeft gekregen. Spijtig maar waar. Het blijkt de zoveelste goocheltruc te zijn van de tegenstanders van een centrale huisvesting van het ambtelijk apparaat en het bestuurscentrum", concludeert LPF.

Categorieen:
Westland Algemeen