Archief

Regio goed vertegenwoordigd bij Vierdaagse

Tal van regiogenoten lopen vandaag de laatste kilometers van de Nijmeegse Vierdaagse. Net als in voorgaande jaren zijn mensen uit het Westland, Midden-Delfland, Hoek van Holland en Maassluis goed vertegenwoordigd.

De meeste Westlanders zijn te herkennen aan groenwitte petten of vlaggen. Op Vierdaagse-camping De Winkelsteegh in Nijmegen hebben de streekgenoten zelfs een eigen laantje. "We hebben elkaar in de loop der jaren ontmoet en als je dan allemaal uit dezelfde regio komt, dan zoek je elkaar snel op", laat Gerrit Riezebos weten. Riezebos is één van de vele deelnemers uit de regio die verblijft op een Vierdaagse-camping.

Ook vader André de Jong en dochter Kitty, die samen lopen voor een goed doel, verblijven op camping De Winkelsteegh. "Het is niet alleen makkelijk om er te verblijven, maar het is daarnaast ook gewoon onze vakantie. Wij staan staan er al vanaf vorige week woensdag", glundert vader André. Vandaag loopt hij de laatste vijftig kilometer van de Vierdaagse en dat is tien kilometer meer dan zijn dochter loopt.

De meeste lopers gaan vroeg slapen, omdat zij iedere dag voor een bepaald tijdstip moeten finishen. Tijdens de eerste drie dagen is dat voor vijf uur en op vrijdag krijgt men een uur extra. "Ik lag daarom gisteren al om half tien op bed en om vijf uur stond ik alweer op," legt Teun uit Hoek van Holland uit. Hij loopt vandaag zijn laatste dertig kilometer met de lopersgroep van zestig-plussers.

Naast de afstand van dertig kilometer kunnen deelnemers ook de veertig en de vijftig kilometer lopen. Uiteindelijk krijgen de lopers als beloning het Vierdaagsekruis, de Groepsmedaille, de Verzorgersmedaille of een certificaat.

WOS TV maakt ook dit jaar een verslag van de Nijmeegse Vierdaagse en gaat in gesprek met regiogenoten. Vanaf 19.00 uur is het verslag te zien in WOS Extra.