Archief

Oplevering 3-in-1 project jaar vertraagd

Het 3-in-1 project zal een jaar later klaar zijn dan de bedoeling was. De oplevering van deze wegenbouw wordt nu eind 2014 voorzien, zo heeft de provincie Zuid-Holland woensdag aan belanghebbenden laten weten. Het 3-in-1 project omvat onder meer de aanleg van de Verlengde Veilingroute en de nieuwe verbinding Westerlee-Maasdijk.

Bij de uitvoering van dit project is de provincie geconfronteerd met diverse tegenvallers. Zo blijken er bijvoorbeeld veel meer niet geregistreerde kabels en leidingen binnen de werkgrens te liggen dan verwacht was op basis van onderzoeken. Verder is nabij de Maasdijk een verontreiniging van de bodem aangetroffen, die moet worden gesaneerd voordat voorbereidende werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd.

De provincie kiest nadrukkelijk voor het verschuiven van de opleverdatum, in plaats van het intensiveren van de werkzaamheden. Intensiveren brengt langduriger afsluitingen en omleidingen met zich mee. Gezien de grote economische belangen in dit gebied geeft de provincie de bereikbaarheid van het gebied tijdens de realisatiefase prioriteit boven snelheid.

Categorieen:
Maasdijk Algemeen