Archief

'Geef Podium Westland terug aan Westerhonk'

Bewoners van Het Westerhonk in Monster willen graag dat cultuurfestival Podium Westland in het vervolg opnieuw op het terrein van de zorginstelling wordt gehouden. Dit jaar wordt de vijfde editie van het evenement tot hun verbazing en teleurstelling in het centrum van Naaldwijk gehouden.

De cliëntenraad besloot een brief te sturen naar wethouder van cultuur, Arne Weverling. Daarin wordt uitgelegd dat het festival een buitenkans is voor de vaak sociaal afhankelijke bewoners. "Door het Podium Westland op het terrein van Het Westerhonk te organiseren, kwam de maatschappij naar de bewoners", staat in de brief.

Zomaar naar Naaldwijk gaan, is voor de cliënten vaak niet mogelijk. "Daar zijn veel vrijwilligers voor nodig en het brengt voor de bewoners het nodige aan personeels- en vervoerskosten met zich mee, hetgeen zwaar zou drukken op hun toch al beperkte budget", aldus de cliëntenraad.

Podium Westland vindt plaats op 15 september. De organisatie van het cultuurfestival heeft tot nu toe nog niet kunnen reageren.