Archief

'Juridische afspraken maken met islamitisch centrum'

Er zou een juridisch document moeten komen waarin afspraken tussen Stichting Islamitisch Centrum Maassluis en omwonenden van het beoogde islamitisch centrum aan de PJ Troelstraweg worden vastgelegd. Bijvoorbeeld over hoeveel personen er aanwezig mogen zijn in het pand en tot hoe laat. Deze afspraken moeten de periode overbruggen totdat het bestemmingsplan, waarin ook het pand wordt betrokken, begin 2013 van kracht wordt.

De bewonersvereniging van de wijk 't Stort ziet dit als een uitweg uit de huidige problemen en heeft daarom een brief gestuurd aan de fracties van de gemeenteraad in Maassluis. Hierin vragen deze bewoners om mee te zoeken naar een oplossing voor de impasse waarin de partijen zijn geraakt.

Drie bewonersorganisaties zegden begin deze maand het vertrouwen op in Stichting Islamitisch Centrum. De organisaties zagen geen heil meer in het zogeheten driehoeksoverleg met beide stichtingen en de gemeente Maassluis. Dit mede doordat in de ogen van de bewonersorganisaties de stichting de eerder gemaakt mondelinge afspraken, niet naleefde.

Categorieen:
Maassluis Algemeen