Archief

Getuigen gezocht van diefstal pinpas

De recherche van Bureau Westland zoekt getuigen van een diefstal van een pinpas in Maasland, waarbij gebruik werd gemaakt van een babbeltruc. Het overkwam een 71-jarige inwoonster van Maasland maandag rondom het middaguur, nadat zij geld had gepind op de Huis Te Veldelaan.

Vermoedelijk heeft een vrouw daarbij haar pincode afgekeken. Nadat het slachtoffer de portemonnee in haar boodschappentrolley had gestopt, werd zij even later aangesproken door een onbekende man, die haar de weg vroeg. De man opende een landkaart, waarop het slachtoffer de man de juiste weg wees. Vermoedelijk tijdens de uitleg van de route nam de man de pinpas van het slachtoffer weg, waarmee even later gepind werd.

Van de verdachten is het volgende signalement opgegeven. Ten eerste een vrouw van ongeveer 1.65 meter met kort gedekt peper-en-zoutkleurig haar tot over haar oren. Zij droeg een lichtkleurige regenjas. De tweede verdachte is een circa 40-jarige man met een licht getinte huidskleur. Hij was netjes gekleed en was in het bezit van een zwarte paraplu.

Wie beschikt over informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders wordt verzocht contact op te nemen met de recherche van politiebureau Westland op 0900-8844. Anoniem kan dat op het nummer 0800-7000.

Categorieen:
Westland Maasland Algemeen