Archief

'Geen draaiboek bij calamiteit Koningshoek'

Winkelcentrum Koningshoek in Maassluis had geen draaiboek klaarliggen voor de calamiteit die dinsdag plaatsvond. Dit laat Cor Booster, voorzitter van winkeliersvereniging Koningshoek, weten. Er ontstond kortsluiting in een meterkast in de kelder, waarna grote rookontwikkeling plaatsvond en het winkelcentrum ontruimd moest worden. De ontruiming vond, ondanks een gebrek aan een draaiboek, in korte tijd plaats.

Door de rookontwikkeling en de daaropvolgende ontruiming hebben winkeliers volgens Booster een aanzienlijke financiƫle schade opgelopen, die oploopt van enkele honderden tot duizenden euro's. Zo moest de poelier zijn gehele assortiment weggooien, omdat de koeling geruime tijd zonder stroom heeft gezeten. Booster geeft zelf aan met zijn zaak in lederwaren en schoenservice een dagomzetverlies van 60 tot 70 procent te hebben geleden.

Het heeft enige tijd geduurd voordat het winkelcentrum weer vrijgegeven kon worden, omdat het geventileerd moest worden. Daarnaast nam het tijd in beslag om de veiligheidssystemen opnieuw in te stellen. Uiteindelijk is het winkelcentrum van ongeveer 10.00 tot 15.15 uur ontruimd geweest.

Categorieen:
Maassluis Algemeen