Archief

Tijdige inspecties in zwembad De Boetzelaer

Het overdekte zwembad De Boetzelaer in Monster voldoet aan alle veiligheidseisen en heeft niet voor niets het Keurmerk Veilig en Schoon. Dat stelt directeur Peter Wielaart in reactie op een rapport, dat vlak voor het weekeinde door minister Spies naar buiten is gebracht.

In dat rapport komt de gemeente Westland er slecht van af. Dit voorjaar bleek uit een onderzoek, dat de gemeente in de voorbije twee jaar géén toezicht heeft uitgeoefend op het al dan niet inspecteren van de constructieve veiligheid van de verbindingen en ophangconstructies in De Boetzelaer.

Het overheidsonderzoek werd mede gehouden naar aanleiding van een dodelijk ongeluk in november vorig jaar in een overdekt zwembad in Tilburg, waar een geluidsbox naar beneden stortte. Daarbij kwam een baby om het leven en raakte de moeder ernstig gewond. Dat zwembad was drie jaar oud en beschikte overigens ook over het keurmerk Veilig en Schoon.

Boetzelaer-directeur Wielaart: "Begin juni zijn de staalconstructies in ons zwembad nog nagekeken door een extern, gecertificeerd bedrijf. Verder controleert de provincie jaarlijks op veiligheid en hygiëne en komt de gemeente elk jaar langs om te kijken of het nog goed zit met de gebruiksvergunning. Dat de gemeente extra moet controleren op dit specifieke punt, wist ik niet."

De gemeente Westland kon dinsdag nog geen reactie geven.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen