Archief

'Overweeg heringebruikneming ambulancepost'

De VVD-fractie in Maassluis vraagt aan het college van B en W om bij verantwoordelijke instanties na te gaan of het mogelijk is de voormalige ambulance standplaats, achter het medisch centrum Docwerk, weer in gebruik te nemen. Dit vraagt de fractie na aanleiding van een onderzoek van RTL Nieuws, waaruit blijkt dat ambulances bij levensbedreigende situaties in Maassluis in 21,2 procent van de gevallen niet binnen een kwartier ter plaatse zijn.

Mocht een eigen ambulancepost geen optie zijn, dan wil de fractie dat er gekeken wordt naar de mogelijkheden voor een zogeheten 'rapid response' team'. Hierbij gaat een verpleegkundige alvast vooruit, zodat er alvast eerste hulp verleend kan worden.

Op dit moment wordt er in Maassluis gewerkt met een systeem waarbij wordt gekeken welke ambulance in de buurt beschikbaar is. De ambulances komen vaak uit Vlaardingen en Schiedam, omdat het vaak voorkomt dat een ambulance beschikbaar is in de buurt van het Vlietland Ziekenhuis en deze dus snel kan reageren.

Een woordvoerster van de gemeente liet weten dat Burgemeester Karssen snel na zijn vakantie overlegt met de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Categorieen:
Maassluis Algemeen