Archief

Kiteclub voelt zich gedupeerd

De kiteclub North Sea Surfing in 's-Gravenzande vindt, dat zij de dupe wordt van een "wanordelijke gang van zaken tussen de verschillende overheidsinstanties". Dit stelt de club in een reactie op de antwoorden van het college van B en W van de gemeente Westland op vragen van de raadsfractie LPF.

Het college had in die antwoorden laten weten een eind te willen maken aan de winterstalling van de kite- en surfclub op het parkeerterrein De Banken bij slag Beukel. De vereniging vindt, dat het besluit niet strookt met het voornemen van de gemeente om het recreatieve karakter van de Westlandse kust te stimuleren.

Het moet volgens North Sea Surfing mogelijk zijn een integrale oplossing te vinden, waarin de uitgangspunten van provincie, Hoogheemraadschap van Delfland en gemeente alsmede de belangen van de vereniging zijn verwerkt. "Hiervoor is een open en transparante dialoog noodzakelijk en geen eenzijdige besluitvorming van de gemeente", aldus de club.

De circa 75 leden tellende vereniging bestaat inmiddels 29 jaar. Destijds zou met de betrokken partijen zijn afgesproken, dat zij tijdens de wintermaanden op het lege parkeerterrein mag staan. Het clubgebouw bestaat uit geschakelde containers die demonteerbaar zijn, maar waarbij wegtransport niet zonder meer mogelijk is. Hiertoe zal de vereniging aanzienlijke kosten moeten maken, nog afgezien van de kosten van opslag elders. De club vreest op termijn in financiƫle problemen te komen.