Archief

Akkoord over cao glastuinbouw

Tuinbouworganisatie LTO Glaskracht Nederland, branchevereniging Plantum, FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen zijn het eens over een nieuwe cao voor de glastuinbouw. Het voorstel wordt nu voorgelegd aan de besturen en de achterbannen van de organisaties.

In de cao, die loopt van 1 juli 2012 tot en met 20 juni 2014, worden de salarissen in drie stappen verhoogd met in totaal 2,75 procent: op 1 september a.s. en op 1 juli 2013 met 1% en op 1 januari 2014 met 0,75%.

De cao geldt voor 50.000 werknemers met een vast of tijdelijk dienstverband en voor sommige uitzendkrachten die in de sector werkzaam zijn.

De partijen zijn ook overeengekomen dat er geïnvesteerd moet worden in bedrijfstakscholing bij de Horti-bedrijfsschool. Ook gaat er geld naar het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw, dat ontslagen tuinbouwmedewerkers helpt bij het vinden van een nieuwe baan in de sector.

Verder zijn bedrijven met ingang van de nieuwe cao verplicht om inhuur van werkkrachten te laten lopen via gecertificeerde uitzendbureaus (Stichting Normering Arbeid en NEN 4400). Tot dusver gold dat als aanbeveling.

Categorieen:
Algemeen