Archief

Fracties eisen rapport gemeentehuis op

Er is dit weekeinde opnieuw deining ontstaan over een nieuw gemeentehuis voor Westland. In elk geval de raadsfracties van LPF Westland en LEO 2.0 willen, dat het college van B en W de gemeenteraad direct het kersverse rapport van bureau DHV doet toekomen.

De uitkomsten van dat onderzoek naar de mogelijkheden voor een gemeentehuis aan de Verdilaan of aan de Tiendweg in Naaldwijk hebben nieuwe vragen opgeroepen bij het het college van B en W. Daardoor loopt de voortgang van het besluitvormingsproces vertraging op.

Dit heeft wethouder Bogaard de gemeenteraad vrijdag in een memo laten weten. Als gevolg van de "aanvullende vragen voor verduidelijking, verdieping en aanscherping van de resultaten" is het volgens Bogaard niet mogelijk om de gemeenteraad nog vóór het zomerreces de stukken toe te zenden.

Het college kan er, in de eerste vergadering met volledige samenstelling na het zomerreces, op dinsdag 21 augustus over spreken. Aansluitend volgt een voorstel voor het vervolgtraject. Behandeling in de commissie Bestuur van 22 augustus is niet realistisch, aldus Bogaard.

LPF Westland en LEO 2.0 zijn zeer verbaasd over het in hun ogen achterhouden van de uitkomsten van het DHV-onderzoek en willen dat rapport direct ontvangen.