Archief

Wijziging in bouwvolgorde Het Nieuwe Water

Er is tot een wijziging besloten in de bouwvolgorde van woonproject Het Nieuwe Water tussen Naaldwijk en 's-Gravenzande, zo heeft Ontwikkelingsmaatschappij het Nieuwe Westland (ONW) vrijdag bekendgemaakt.

De zogeheten Waterkamer 5, begrensd door Nieuwe Vaart, Rijnvaartweg en Poelkade, zal als eerste waterwoonwijk ontwikkeld worden. Tot op heden was Waterkamer 1, een gebied rondom de Dijckerwaal en de Naaldwijkseweg, hiervoor geselecteerd, maar een goede ontsluiting van dat gebied lijkt binnen de komende jaren niet haalbaar te zijn, aldus ONW.

In Waterkamer 5 kan al op korte termijn worden begonnen met het bouwrijp maken. Verder sluit de ontwikkeling van dit projectdeel beter aan op de huidige activiteiten van het naastgelegen gebied (Waterkamer 6), waar nu de eerste vrijstaande woning wordt gebouwd.

Het streven is om in 2013 aan te vangen met de eerste waterwoonwijk van het Westland, waar onder meer economisch aantrekkelijke starterswoningen van circa 130.000 euro worden gebouwd.

Het Nieuwe Water is een woonproject op circa 80 hectare polderland in een voormalig glastuinbouwgebied, waar in de komende jaren zo'n 1.200 woningen op en aan het water gerealiseerd gaan worden: appartementen, starterswoningen, paalwoningen, terpwoningen, rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande villa's op drijvende privé-eilandjes.