Archief

Uitzicht op moskee in Westland

Na een twee jaar durende zoektocht lijkt wethouder Meijer van de gemeente Westland een haalbare locatie voor een moskee te hebben gevonden. Na de zomer komt hij met een voorstel waarin zowel de ruimtelijke als de financiële aspecten zijn uitgewerkt.

Meijer ondernam zijn zoektocht in opdracht van de gemeenteraad, nadat op 23 juni 2010 de beoogde oprichting van een moskee in de Naaldwijkse nieuwbouwwijk Hoogeland door diezelfde raad onmogelijk was gemaakt.

Begin dit jaar meldde de wethouder in een commissievergadering, dat de gemeente samen met de moskeevereniging 17 locaties had bekeken. De laatst overgebleven locatie was volgens hem de ideale locatie, maar uiteindelijk kwam de financiering niet rond.

Omdat de meeste moskeeleden rondom Naaldwijk wonen en daar ook liever een moskee willen hebben, opperde Meijer destijds om in een grotere kring rond Naaldwijk te zoeken naar ruimte. Er zou vooral worden gekeken naar bestaande gebouwen met een maatschappelijke status, omdat het hierbij makkelijker is om een omgevingsvergunning voor een moskee te krijgen.