Archief

DOS Monster wil naar topniveau

Gymnastiek- en turnvereniging DOS Monster slaat het komende seizoen de handen ineen met sportvereniging DOTO uit Bergschenhoek. De Monsterse club wil op deze manier het niveau van de acro-afdeling verhogen.

DOS Monster gaat een samenwerking voor één jaar aan met DOTO. In dat jaar zullen leden van beide clubs zes teams vormen. De clubs willen het niveau van deze ploegen opschroeven naar topniveau.

Bestuurslid Caroline Regeer van DOS zegt dat de club hierdoor vooral op het A en B-niveau een kwaliteitsslag kan maken. Regeer: "Het niveau van acrogym in Nederland is de afgelopen jaren flink omhoog gegaan en wij willen daarin meegroeien."

Naast de samenwerking met DOTO heeft DOS Monster ook acrotrainer Emil Angelov in dienst genomen. "Met de komst van Emil wordt het voor ons mogelijk om vooruit te gaan kijken naar meerdere internationale wedstrijden. Emil staat in de acrowereld bekend als een trainer die teams klaarstoomt voor een EK of WK," reageert het bestuur via de website.

Door de samenwerking met DOTO en het aanstellen van Angelov als acrotrainer krijgen de zes combinatieteams de mogelijkheid om zeven keer per week te trainen. Ook Cimberly van Zuthem van DOS Monster zal een belangrijke rol gaan spelen in de ontwikkeling van de zes acroploegen.

Categorieen:
Monster Algemeen