Archief

Hermans verder onder Project 2018

De schaatsploeg van langebaanschaatser Frank Hermans gaat verder onder de naam Project 2018. Hermans had eerder al in een interview met de WOS aangekondigd dat het zeer waarschijnlijk was dat zijn ploeg deze naam zou krijgen.

Samen met Lucas van Alphen, Jos de Vos, Thom van Beek, Mariska Huisman en Irene Schouten zal de schaatser uit Schipluiden zich tijdens dit project gaan richten op de Olympische Spelen van 2018 in het Zuid-Koreaanse Pyeong-Chang.

Hermans en zijn ploeg stonden dit seizoen onder contract bij 1nP, maar in maart liet die sponsor weten volgend seizoen niet verder te gaan wegens financiƫle problemen. Het was vervolgens lange tijd onduidelijk of Hermans en zijn ploeg verder konden.

In de afgelopen weken werden er echter voldoende kleine sponsoren gevonden om de kosten voor trainingskampen, begeleiding en de benodigde afdracht aan de KNSB te dekken. "Zelf ben ik nog altijd afhankelijk van mijn ouders. Zij draaien nu voor een groot deel op voor de kosten van vervoer, levensonderhoud en materialen," legt Hermans op zijn website uit.

Hermans en zijn team zijn nog op zoek naar een hoofdsponsor. Die sponsor kan dan ook bepalend zijn voor de naam van de ploeg.

Categorieen:
Algemeen