Archief

'Pak route tussen boulevard en haven aan'

Nieuwbouwwijk Het Balkon in Maassluis, aangrenzend aan de Waterweg, krijgt dit jaar een boulevard. Om deze aan te sluiten op de nog te realiseren voet- fietsbrug over de Keersluis, stelt het college van B en W voor om het tussenliggende gebied aan te pakken.

De aanpak omvat onder andere het verbeteren van de weg, de aanpak van de omgeving rondom het douanehuisje en herontwerp van het grasveld, dat op dit moment wordt gebruikt als evenemententerrein.

Bewegwijzering en en verlichting moeten gerealiseerd worden in de huisstijl van Het Balkon. Ook stelt het college voor om te onderzoeken of het mogelijk is om enkele camperstandplaatsen te integreren in het ontwerp.

Het voorstel komt voort uit een visie op de waterwegoevers van Maassluis. Die is gemaakt nadat de gemeenteraad eind vorig jaar unaniem een motie aan nam, waarin wordt verzocht onderzoek te doen naar de mogelijkheden om de oevers lans de Waterweg aantrekkelijker te maken.

Het voorstel van het college wordt naar waarschijnlijkheid eind augustus voorgelegd aan de gemeenteraad, die hier een uiteindelijke beslissing over zal nemen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen