Archief

'Krimpen ambtenarenapparaat is optie'

Een meerderheid van de Midden-Delflandse gemeenteraad vindt dat het een optie is om te bezuinigen op het ambtenarenapparaat. Dat blijkt uit navraag onder diverse fracties.

Vorige week schreef fractievoorzitter Trouwborst van OGP in een column, dat met 10 procent inkrimping van het personeelsbestand 700.000 euro kan worden bespaard. Zowel CDA, VVD als Mijn Partij willen echter niet ad hoc specifiek 10 procent bezuinigen. Zij willen eerst een inhoudelijke discussie aangaan over welke gemeentelijke taken dan beperkt moeten worden.

"Als uit die discussie de conclusie komt, dat een korting van 10 procent de beste oplossing is, dan gaan we er vervolgens hard aan werken om dat te realiseren", aldus CDA fractievoorzitter Kees van der Vaart. Zijn collega's van VVD en Mijn Partij delen die mening.

De PvdA Midden-Delfland, die twee zetels in de gemeenteraad heeft, laat weten de reactie van de andere fracties voorbarig te vinden. Raadslid Elly de Jong-Hoogendoorn redeneert dat er in Midden-Delfland, anders dan in andere gemeenten, geen sprake is van ernstige financiële problemen. "En vanwege de verkiezingen, weten wij nog niet hoe de bezuinigingen zullen uitpakken", aldus De Jong.