Archief

Hoofdrol Hoekenees in vuurwerknetwerk

Een 22-jarige man uit Hoek van Holland zou volgens de politie Rotterdam-Rijnmond een hoofdrol hebben gespeeld in een netwerk waarin gevaarlijk illegaal vuurwerk werd verhandeld. Uit diens woning zijn computers en administratie meegenomen. Verspreid over het land zijn dinsdag vijf verdachten aangehouden en is een grote voorraad vuurwerk in beslag genomen.

Rechercheurs van het Regionaal Milieu Team waren een onderzoek gestart nadat op internet vermoedelijke handel in zwaar vuurwerk was geconstateerd. Dit leidde dinsdagochtend om 8.00 uur tot diverse invallen. Daarbij werd ongeveer 200 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Het gaat onder meer om mortieren, nitraten en vuurpijlen. Een deel van het vuurwerk is van de zwaarste gevaarcategorie en is massa-explosief. Dat wil zeggen, dat als één stuk vuurwerk ontbrandt, de hele partij in één keer kan ontploffen.

In Gasselte zijn op een camping twee mannen aangehouden: de 22-jarige man uit Hoek van Holland en een 46-jarige man uit Groningen. Deze twee mannen worden als hoofdverdachten gezien in dit onderzoek. Ook is in Gasselte een 19-jarige Groningse aangehouden. In Gemert is een 48-jarige man aangehouden en in Amstelveen een minderjarige jongen.

De politie Rotterdam-Rijnmond kreeg bij de aanhoudingen en doorzoekingen uitgebreide assistentie van de andere betrokken korpsen. Naar verwachting zullen nog meer verdachten worden aangehouden.