Archief

Maassluis let extra op 'luxeverzuim'

De leerplichtambtenaar van de gemeente Maassluis gaat meer aandacht besteden aan het 'luxeverzuim' op basisscholen. Bij een steekproef is namelijk naar voren gekomen dat directies waarschijnlijk te gemakkelijk de verzoeken van ouders honoreren om hun kinderen eerder met vakantie te laten gaan.

Bij de steekproef waren de basisscholen De Groene Hoek en De Dijck betrokken. In totaal was er door 26 van de 695 leerlingen van beide scholen een aanvraag ingediend. Daarvan was er maar een door de school volledig getoetst. Bij de overige was dat niet het geval, die moeten nog bekeken worden. Een leerling was zonder geldige reden niet aanwezig.

De steekproef werd een week voor de zomervakantie gehouden. Het was de eerste keer dat Leerplicht Maassluis een dergelijke controle uitvoerde. Voor het overtreden van de Leerplichtwet kunnen ouders een officiële waarschuwing of een proces-verbaal krijgen. De ingediende en verleende verlofaanvragen worden getoetst en bij onterechte toewijzing worden scholen en eventueel hun bestuur hierop aangesproken.

Categorieen:
Maassluis Algemeen