Archief

'Energiebesparende lantaarns in plaats van uitschakelen'

LEO 2.0 vraagt het college van B en W van Westland of het een optie is bij de lichtmasten in het buitengebied energiebesparende lampen en sensortechnologie te gebruiken. De fractie maakt zich namelijk zorgen over de verkeers- en sociale veiligheid nu besloten is de lichtmasten uit te schakelen. Alleen op kruispunten, gevaarlijke bochten en oversteekplaatsen blijven de lantaarns branden.

Raadslid Leo Geubbels laat in schriftelijke vragen weten dat hem berichten van verontruste ouders bereiken. Hij vraagt het college of er wel rekening is gehouden met de verkeersveiligheid van schoolgaande kinderen en met de veiligheid van personen die naar recreatieve activiteiten gaan.

De maatregel om de verlichting in het buitengebied uit te schakelen maakt deel uit van een bezuinigingspakket. Op de openbare verlichting wordt een bedrag van 400.000 euro bespaard. De verlichting op verbindingswegen tussen de dorpskernen waar veel fietsverkeer is en waar gescheiden fietspaden ontbreken, blijft wel gehandhaafd.

Categorieen:
Westland Algemeen