Archief

'Claim tegen weermensen geslaagde ludieke actie'

De PvdA in Hoek van Holland zegt blij te zijn met de landelijk aandacht voor zijn, naar eigen zeggen, ludieke actie om een claim neer te leggen bij weermannen- en vrouwen. De kustplaats zou die claim volgens een eerder persbericht moeten indienen, omdat de weermensen er herhaaldelijk naast zitten en daardoor de ondernemers schade berokkenen.

De serieuze ondertoon van het bericht blijft voor de fractie overeind. "Het is vreemd dat de korte termijnverwachting van het weer op de ochtend van de dag zelf niet beter kan", aldus een woordvoerder. En als het KNMI wel in staat is om het weer van Europese landen te positioneren, dan zou het toch ook mogelijk moeten zijn om in bijvoorbeeld provinciale delen het toeristisch weer van ons land voorgeschoteld te krijgen.

Volgens de fractie zou die toeristische weerverwachting economisch veel kunnen betekenen. Als blijkt dat het dan aan de kust mooi weer kan zijn, dan scheelt dat de ondernemers aan de kust miljoenen aan inkomsten. "Wie in een kustplaats woont, weet uit ervaring dat het weer daar regelmatig verschilt van laten we zeggen een kilometer of tien landinwaarts."