Archief

Bewoners zeggen vertrouwen op in islamitisch centrum

Drie bewonersorganisaties in de Kapelpolder hebben het vertrouwen opgezegd in Stichting Islamitisch Centrum Maassluis en de Stichting Evenaar. De organisaties zien geen heil meer in het zogeheten driehoeksoverleg met beide stichtingen en de gemeente Maassluis. Het gaat om de bewonersorganisaties VvE Eengezinswoningen Elysium, de Bewonerscommissie Stort en de Bewoners Belangen Talmastraat.

De stichtingen willen een islamitisch centrum opzetten in een bestaand gebouw aan de Pieter Jelle Troelstraweg. Volgens de bewonersorganisaties leven er al vanaf het begin in 2009 twijfels over de eerlijkheid en oprechtheid van de stichtingen. "Het verhaal over de plannen was onsamenhangend en werd bij iedere volgende ontmoeting op verschillende punten aangepast, wat het voor ons zeer moeilijk maakte om een beeld te vormen van wat men nu precies wilde", aldus woordvoerders van de bewonersorganisaties.

Door de burgemeester en de stichtingen zijn er diverse bindende afspraken gemaakt. Zo is er afgesproken dat er maximaal tien mensen tegelijkertijd in het pand aanwezig mogen zijn en dat het pand na 22.00 uur en de gehele zondag gesloten dient te zijn. De bewonersorganisaties zeggen echter bewijs te hebben van meerdere gevallen waarin deze afspraken zijn overtreden. Mede daarom zien zij af van verder overleg.

Categorieen:
Maassluis Algemeen