Archief

'Ik overwoog te stoppen met zeilen'

Het is inmiddels twee maanden geleden dat zeilster Mandy Mulder haar Olympische droom in rook zag opgaan. De Poeldijkse, die in 2008 nog op de Olympische Spelen in China een zilveren medaille in de Yngling-klasse behaalde, verloor begin mei dit jaar het rechtstreekse kwalificatietoernooi van het team van Renée Groeneveld en liep daardoor tickets voor de Olympische Spelen 2012 in Londen mis.

"Ik heb toen echt even overwogen om te stoppen," vertelt Mulder. Een doel waar de Poeldijkse jaren naartoe had gewerkt, ging opeens aan haar voorbij. Extra pijnlijk voor haar was dat het juist haar oud-ploeggenoten, Renée Groenveld en Annemieke Bes, waren die zich samen met Marcelien de Koning wel wisten te plaats voor de Spelen in Londen ten koste van het team van Mulder.

De klap kwam zo hard aan, dat Mulder anderhalve maand niet zeilde. "De vermoeidheid en teleurstelling waren zo groot. Ik besloot toen om me maar te gaan richten op mijn studie en ik heb vakantie genomen," vervolgt zij.

De oorzaak van haar overweging lag dieper dan alleen het mislopen van het ticket. "Er zijn ook teveel problemen met de bond geweest. Dat startte al rond 2010. Toen vonden er veel mutaties binnen de ploeg plaats, viel de leiding weg en besloot mijn toenmalige ploeggenoot Groeneveld om een team buiten de bond op te zetten."

Terugkijken op het kwalificatietoernooi in mei vindt ze daarom moeilijk. Mulder: "We begonnen sterk, maar op de tweede dag zakte alles compleet weg. Vervolgens werden die dag zes races achter elkaar gevaren, waardoor de trials ineens al na twee dagen besloten waren in plaats van de afgesproken drie."

Mulder wil zich nu richten op de Olympische Zomerspelen die in 2016 in Brazilië plaatsvinden. Hiervoor zal zij eerst een aantal nieuwe klassen uittesten.

Categorieen:
Poeldijk Algemeen