Archief

Zes weken cel en boete voor poging tot inbraak

Een 29-jarige Pool zonder vaste woon- of verblijfsplaats is veroordeeld tot zes weken cel en een boete van 400 euro vanwege een poging tot inbraak in een woning in Monster in augustus vorig jaar. Dat heeft het Haagse Gerechtshof besloten. De Pool was tegen het vonnis van de politierechter in beroep gegaan, maar kreeg uiteindelijk een hogere straf dan eerst.

De man had bij de woning twee ruiten vernield en werd op heterdaad betrapt door de bewoners. De politierechter oordeelde, dat hij ernstige inbreuk heeft gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van de bewoners. Het echtpaar heeft inmiddels een anti-inbraakalarm laten installeren, aangezien met name de echtgenote doodsbang is geworden door het voorval.

In eerste instantie was de Pool veroordeeld tot 120 uur taakstraf of 60 dagen hechtenis en een boete van 400 euro. Het Openbaar ministerie eiste in hoger beroep een gevangenisstraf van twee maanden waarvan één voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

Uiteindelijk werd de Pool veroordeeld tot zes weken cel en een boete van 400 euro. Betaalt hij deze niet, dan moet hij nog acht dagen extra de gevangenis in.

Categorieen:
Monster Algemeen