Archief

'Pak vandalisme bij station West aan'

De PvdA-fractie in Maassluis wil, dat het college van B en W het vandalisme bij treinstation Maassluis-West aanpakt. Met enige regelmaat leven jongeren zich in het weekeinde uit op aldaar gestalde fietsen. Met als gevolg een spoor van vernieling, variërend van krom getrapte wielen, verwijderde zadels tot afgetrapte achterlichten.

Raadslid Joop Luijendijk heeft de gemeentelijke afdeling 'Schoon, heel en veilig' al eens op de hoogte gesteld van de fietswrakken die achterblijven na een 'sloopweekend', waarna er daadwerkelijk een aantal wordt weggehaald. "Het zou anderen op slechte gedachten kunnen brengen, als die beschadigde fietsen daar blijven staan", motiveert Luijendijk. Maar hij wil dat er meer aan gedaan wordt.

Luijendijk zegt te snappen, dat de politie daar niet heel het weekeinde kan patrouilleren, maar wil toch ook niet zomaar accepteren dat er moedwillig fietsen worden gesloopt. Luijendijk is van mening, dat plaatsing van bewakingscamera's het mooiste zou zijn, maar ziet ook het probleem hoe dit te financieren.

Categorieen:
Maassluis Algemeen