Archief

Van Dam neemt afscheid van Midden-Delflandse raad

Jaap van Dam heeft dinsdagavond tijdens de laatste vergadering voor het zomerreces, officieel afscheid genomen van de Midden-Delflandse gemeenteraad. Het raadslid uit de CDA-fractie vertrekt naar Bergen op Zoom, om daar een nieuw leven op te bouwen.

De 62-jarige Van Dam was twaalf jaar actief in de politiek. Daarvan was hij tien jaar raadslid; vanaf 2002 in de gemeente Maasland en vanaf 2004 in de gemeente Midden-Delfland.

Aanwezigen spraken van Dam met warme woorden toe. Burgemeester Rodenburg sprak van "een strijder van het eerste uur van Midden-Delfland". Diverse raadsleden lieten in hun speech de woorden onafhankelijkheid, bevlogenheid, betrokkenheid en vasthoudendheid vallen.

Van Dam is in Midden-Delfland een bekend gezicht. Zo organiseerde hij onder meer de kanowedstrijd van het Maaslandse nazomerfeest en was hij betrokken bij de oprichting van de Maaslandse buurtpreventie.

Dinsdagavond werd zijn opvolger Annie Schouten-van Doorn beëdigd. Zij is geen onbekende van de raad en hoopt zich net als voorheen bezig te gaan houden met de Commissie Samenleving.