Archief

Sportstichtingen woedend over plan sportvelden

De sportstichtingen die in Midden-Delfland de sportvelden moeten gaan onderhouden, zijn op z'n zachtst gezegd niet blij met de plannen die daarvoor bij de gemeente klaar liggen. Eric van Dijk nam namens hen het woord en noemde het plan "een wurgcontract".

Volgens de plannen komt twintig procent van de jaarlijkse kosten voor rekening van de sportstichtingen en betaalt de gemeente de overige tachtig procent. Het overhevelen van de verantwoordelijkheid voor het beheer, onderhoud en renovatie, moet de gemeente financieel voordeel opleveren. De stichtingen hebben volgens de gemeente op hun beurt belastingvoordeel bij deze constructie.

"In dit plan worden alle risico's bij de sportstichtingen gelegd", sprak Van Dijk geergerd. Bovendien zijn volgens hem niet alle bestaande velden in de plannen opgenomen, wat de kostenraming onjuist maakt.

Tijdens de behandeling in de gemeenteraad werd de discussie juist om die laatste reden opgeschort. De stukken worden aangevuld en na het zomerreces opnieuw besproken.