Archief

Schaatsploeg Frank Hermans is gered

De toekomst van langebaanschaatser Frank Hermans hangt niet langer meer aan een zijden draad. Hermans en zijn ploeg stonden dit seizoen onder contract bij 1nP, maar in maart liet die sponsor weten volgend seizoen niet verder te gaan wegens financiële problemen.

Volgens Hermans zijn er voldoende sponsoren gevonden om volgend seizoen verder te gaan. De ploeg is echter nog wel hard op zoek naar een hoofdsponsor om een extra impuls te kunnen geven aan de kwaliteitsontwikkeling. Die hoofdsponsor kan dan ook bepalend zijn voor de naam van de ploeg.

"We willen toewerken naar de Olympische Spelen van 2018. Het is daarom zeer waarschijnlijk dat mijn ploeg Project 2018 gaat heten, maar met een hoofdsponsor kan die naam natuurlijk veranderen," legt de schaatser uit Schipluiden uit.

Hermans kon de afgelopen maanden wel verder trainen met zijn trainers Johan de Wit en voormalig Nederlands langebaanschaatser Jarno Meijer. Privésponsor Eric van Wijngaarden was op dat moment ook de enige geldschieter.

"Ik ben blij dat we nu eindelijk uit de onzekerheid zijn. Die was er zeker tot afgelopen weekend," vervolgt Hermans. Voor de schaatser uit Schipluiden hing er door alle onzekerheid zelfs een transfer naar Team CBA uit Noorwegen in de lucht. Hermans: "Ik heb contact gehad met deze ploeg, maar heb er verder niets meer van gehoord."

Categorieen:
Algemeen