Archief

Raad verdeeld over minicontainers oud papier

Hoewel er een meerderheid in de coalitie PvdA, VVD en VSP lijkt te zijn, is de gemeenteraad van Maassluis verdeeld over het wel of niet invoeren van een minicontainer voor papier en karton. Dit bleek dinsdagavond tijdens een commissievergadering, waarin het plan van het college van B en W werd besproken.



Woordvoerder 't Hart van het CDA merkte op, dat met het inzamelen van oud papier door de gemeente de stad misbruik maakt van haar positie ten opzichte van de verenigingen die nu het papier inzamelen. 't Hart vroeg dan ook aan het college om eerst nogmaals in gesprek te gaan met de verenigingen.



Wethouder Eitjes antwoordde, dat hij absoluut niet van plan is om terug te gaan naar de verenigingen, want hem is al gebleken dat de verenigingen geen rol voor zichzelf zien bij de inzameling van de minicontainers en hun situatie bij het oude willen laten.



Het college wil met het voorstel een van de doelstellingen uit het milieubeleidsplan halen. Daarin staat onder meer dat ernaar gestreefd wordt om in totaal 53 procent van het huishoudelijk afval gescheiden in te zamelen. Concreet hoopt het college het inzamelresultaat te verhogen van gemiddeld 49 kg oud papier per inwoner per jaar naar circa 70 kg.



Na het zomerreces wordt tijdens een raadsvergadering gedebatteerd over het voorstel en zal er een besluit worden genomen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen