Archief

Onderzoek naar vermissing Soares levert niks op

Het onderzoek dat eind vorig jaar is gestart naar de vermissing van de destijds 7-jarige Jair Soares heeft niet geleid tot een oplossing. Het onderzoek is dan ook gesloten en de familie is op de hoogte gebracht. Dat maakte de politie vandaag bekend.

De jongen verdween in augustus 1995 van het strand in Monster en sindsdien ontbreekt van hem ieder spoor. Naar aanleiding van gesprekken met de familie van Jair en een krantenartikel in de Telegraaf over de zaak besloot het Openbaar Ministerie om de zaak te heropenen. Hierbij werd forensisch onderzoek gedaan op verschillende locaties waaronder in het duingebied van Monster en Scheveningen. Hierbij werd niets gevonden.

Rechercheurs spraken nogmaals met de getuigen die direct na de vermissing van Jair Soares al waren gehoord door de politie. Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde ook aandacht aan de zaak. In totaal kwamen er 59 tips binnen. De gesprekken en tips hebben uiteindelijk niets opgeleverd.

Er is ook onderzoek gedaan naar de mogelijke verdachten in Nederland, Belgiƫ en Duitsland die in de jaren negentig bezighielden met kindermisbruik. Daarnaast heeft de recherche onderzoek gedaan naar de man die door de Telegraaf als mogelijke dader is aangedragen. Dat onderzoek heeft niet geleid tot een verdenking tegen de man. Hij is inmiddels overleden.

Categorieen:
Monster Algemeen