Archief

WACHTEN "Ga verder met hervorming sociale domein"

De gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam roepen door middel van een gezamenlijk brief de Tweede Kamer op om verder te gaan met de hervorming van het sociale domein. De gemeenten pleiten voor een regeling voor de onderkant van de arbeidsmarkt. Het pleidooi neemt volgens de gemeenten niet weg dat er kritiek is op de budgettaire kortingen die het Rijk oplegt.

Nu de invoering van de Wet werken naar vermogen en de herstructureringsfaciliteit WSW voorlopig van de baan zijn, bestaat volgens de drie gemeenten het risico dat het Rijk noodzakelijke hervormingen binnen het sociaal domein uitstelt.

"De gedachte van één regeling voor de onderkant van de arbeidsmarkt wordt breed gedragen. Het is een goed moment nu nieuwe ontwikkelingen vorm te geven en hervormingen door te zetten. Hier ligt een kans voor het Rijk", aldus Cees Oosterom wethouder in de gemeente Vlaardingen.

Nu de huishoudinkomenstoets niet doorgaat, de Wet werken naar vermogen niet per 2013 ingaat en er geen WSW-herstructureringsfaciliteit meer is, vinden de gemeente compensatie van de gemaakte kosten op zijn plaats. Zij steunen dan ook de claim die de Vereniging Nederlandse Gemeenten neerlegt bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Categorieen:
Maassluis Algemeen