Archief

Raad Westland klaagt bij Vestia

De gemeenteraad van Westland stuurt een brief aan woningcorporatie Vestia Westland, waarin grote ontevredenheid wordt uitgesproken over de klachtenafhandeling. Het liefst wil de gemeenteraad op korte termijn ook een gesprek hebben met Vestia.

Initiatiefneemster Claudia Vis (LPF Westland) stelde, dat haar fractie in het recente verleden herhaaldelijk bij klachten van huurders heeft proberen te bemiddelen, maar dat Vestia op geen enkele wijze bereid bleek om compromissen te sluiten. Andere fracties meldden soortgelijke ervaringen.

De klachten hebben vooral te maken met twee locaties in Naaldwijk: diverse negatieve effecten van de nieuwbouw in Hoogeland op de Druivenstraat en de langdurig stagnerende renovatie van flats aan de Händellaan.

Alle fracties steunden het voorstel om als gemeenteraad per brief een signaal af te geven, behalve ChristenUnie-SGP, die Vestia niet tegen de haren in wilde strijken. Fractievoorzitter Koolstra voelde meer voor alleen een gesprek.

Na het akkoord over de brief spraken diverse woordvoerders ten aanzien van Vestia ook nog hun zorgen uit over het achterstallig onderhoud in de Burgemeesterswijk in Honselersdijk en over onrust veroorzakende bewoners in het complex de Hunselaer, dat oorspronkelijk louter bedoeld was voor de huisvesting van senioren.