Archief

De Schakel vult gat De Bazuin op

Het weekblad De Schakel Midden-Delfland zal voortaan ook in De Lier gaan verschijnen. Dit is het gevolg van het verdwijnen van weekblad De Bazuin, dat deze week voor de laatste keer uitkomt (behalve binnenkort een speciale uitgave in het kader van de BradeLier-feestweek).

Onlangs besloot de Lierse Ondernemersvereniging Samenwerking te stoppen met de uitgave van het huis-aan-huisblad. De inkomsten uit advertenties zijn te laag om De Bazuin nog kostendekkend te verspreiden.

Er is in de afgelopen weken nog een beraad gehouden met onder meer de Lierse sportkoepel, grote sportverenigingen en de stichting Liers Gevoel om te kijken of er een doorstart zou kunnen plaatsvinden. Hieruit bleek echter, dat er nog een financieel gat bestond. Het draagvlak om dit gat op te vullen, bleek niet groot genoeg te zijn.

"Het is een lastig verhaal voor verenigingen om hun leden 5 tot 10 euro extra contributie te laten betalen, om hun club in De Bazuin te hebben staan", aldus Cor van der Mark dinsdag op WOS Radio.