Archief

Vestia in gesprek met andere partijen over Hoogeland

Vestia Westland is met andere ontwikkelaars in gesprek over het afbouwen van de wijk Hoogeland in Naaldwijk. Dat laat directeur Tinka van Rood desgevraagd weten, nadat duidelijk werd dat de woningcorporatie ruim 500 van de 700 woningen in de wijk geschrapt heeft.

"Voor alle projecten geldt dat wij deze een zachte landing willen geven. Dat betekent dat we in vrijwel elk geval in gesprek zijn met één of meerdere partijen over het overnemen van de projecten", zegt Van Rood. "Of dat ook gaat lukken weten we niet, maar het is onze doelstelling."

Telersvereniging Prominent heeft met Vestia een contract om alle woningen in Hoogeland te voorzien van kassenwarmte. Een nieuwe ontwikkelaar is volgens zowel Vestia als Prominent verplicht om de gemaakte afspraken te volgen. Op dit moment zijn de 200 al gebouwde woningen in de wijk aangesloten op het systeem van Prominent. Om de investering van Prominent in het warmteproject terug te verdienen, is de bouw van alle woningen noodzakelijk.

Naast Hoogeland ziet Vestia in onze regio ook af van de bouw van een complex in het Honselersdijkse Boomparck, woningen op het terrein van het voormalige politiebureau in Naaldwijk en een dertigtal woningen in Maasdijk. Verder is onder meer een renovatieproject voor 41 woningen in de Burgemeestersbuurt in Honselersdijk in de ijskast gezet.

Het schrappen van de nieuwbouwprojecten is een direct gevolg van de slechte financiële situatie, waarin Vestia is komen te verkeren na te risicovol beleggen. Op de vraag of Vestia Westland zal blijven bestaan, antwoordt Van Rood dat die vraag nog te prematuur is. Betrokkenen bij de projecten worden begin deze week per brief geïnformeerd.