Archief

Maassluizers krijgen minicontainer voor oud papier

Bewoners van Maassluis met minicontainers voor GFT- en restafval kunnen vanaf eind dit jaar een derde minicontainer verwachten. Die is voor het inzamelen van papier en karton. De minicontainers worden in drie fases ingevoerd. Daarnaast komen er twee ondergrondse papiercontainers in de wijk Balkon en een in de Burgemeesterswijk.

Het college van B en W stelt dit aan de gemeenteraad voor om zo een van de doelstellingen te halen uit het milieubeleidsplan 2008-2011. Daarin staat onder meer dat gestreefd wordt in totaal 53 procent van het huishoudelijk afval gescheiden in te zamelen. Wat betreft papier en karton moet de opbrengst van gemiddeld 49 kilo naar circa 70 kilo per inwoner per jaar worden verhoogd. Het college gaat er vanuit dat met het voorstel 367 ton extra papier en karton wordt ingezameld.

Voor het tweewekelijks ophalen van de containers is een rol weggelegd voor Dukdalf, die voorziet in sociale werkvoorzieningen. Hiermee voorziet de gemeente vijf Dukdalf-medewerkers fulltime van werk. Daarnaast is het een leerwerkplaats waar vanuit mensen met een uitkering kunnen doorstromen naar een reguliere werkgever.

Categorieen:
Maassluis Algemeen