Archief

Delfland roept op tot zomeronderhoud sloten

Het Hoogheemraadschap van Delfland roept particulieren en bedrijven die grond langs het water bezitten, de slootkanten te maaien en overtollige begroeiing uit het water te verwijderen. Elk jaar vindt in het hele gebied in het najaar de 'grote schoonmaak' plaats.

In de zomer moeten de sloten in de gemeente Westland, Midden-Delfland, Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp echter op een aantal plekken extra worden schoongemaakt. Vanaf 16 juli controleert Delfland of dit is gebeurd. Op deze plekken is door de bebouwing niet alleen de waterafvoer bij hevige regenbuien in de zomer kwetsbaar, maar is ook de aanvoer van zoet water in droge perioden van groot belang voor met name glastuinbouwbedrijven en agrariërs.

De oproep van Delfland geldt voor iedereen in de genoemde gemeenten die aan het water of een dijk woont of land bezit dat aan het water grenst. De onderhoudswerkzaamheden bestaan uit het maaien en herstellen van de slootkanten, het verwijderen van planten, riet en vuil uit de sloot, en weghalen van vuil voor verbindingsbuizen tussen sloten.