Archief

Hoek van Holland wil status aparte

Als de deelgemeenten verdwijnen, moet Hoek van Holland binnen Rotterdam een status aparte krijgen. Die uitspraak deed deelraadvoorzitter Hestia Reukema vrijdagochtend op WOS Radio.

Reukema was in de uitzending om de uitkomst toe te lichten van de donderdagavond gehouden vergadering over de bestuurlijke toekomst van de deelgemeente. Die toekomst is ongewis geworden, omdat de landelijke overheid de bestuurslaag 'deelgemeenten' wil afschaffen.

Een meerderheid van de deelraad wil de situatie in Hoek van Holland na het eventueel wegvallen van de deelgemeenten zoveel mogelijk bij het oude houden. Daarbij hoort een lokaal gekozen dagelijks bestuur. Dit advies wordt dan ook gestuurd naar de gemeenteraad van Rotterdam, die zich na het zomerreces buigt over de zaak.

Volgens Reukema neemt Hoek van Holland een andere positie in dan deelgemeenten aan de rand van Rotterdam. "Daarom moet niet alles geregeld worden vanaf de Coolsingel. We hebben bestuurders nodig met gevoel bij Hoek van Holland", aldus de deelraadvoorzitter.