Archief

Drie partijen stappen uit 'Polen'-werkgroep

De Westlandse gemeenteraadsfracties van Progressief Westland, LEO 2.0 en LPF Westland maken niet langer deel uit van de werkgroep, die zich bezig houdt met de manier waarop burgers moeten worden geinformeerd over de huisvesting van arbeidsmigranten. Aanleiding is het raadsbesluit dat er geen nieuwe woonunits voor arbeidsmigranten mogen komen op tuinbouwbedrijven.

Fractielid Ulbe Spaans van Progressief Westland laat weten geen beleid te willen uitdragen waar zijn partij niet meer achter staat. "Arbeidsmigranten worden nu gedwongen om te kiezen voor een van de Polenhotels van uitzendorganisaties. Daarmee zijn de grote ondernemers tevreden, maar worden de kleine tuinders de dupe", aldus Spaans. Kort na Spaans bekendmaking lieten ook LEO 2.0 en LPF Westland weten uit de werkgroep te stappen.

De raad nam woensdag het besluit om kleinschalige huisvesting niet langer toe te staan na een pleidooi van LTO-Glaskracht Westland, de Kamer van Koophandel, MKB Westland en werkgeversorganisatie VNO-NCW. Die vinden dat huisvesting op de terreinen van tuinders tot concurrentievervalsing leidt.

Categorieen:
Westland Algemeen