Archief

Communicatie-afspraken Islamitisch Centrum

Tussen de Stichting Islamitisch Centrum Maassluis en de bewonersverenigingen Talmastraat, Elysium en 't Stort zijn afspraken gemaakt om de onderlinge communicatie te verbeteren. Woensdagavond zijn er gegevens uitgewisseld en is afgesproken dat men elkaar informeert op het moment dat er iets bijzonders aan de hand is.

Hoewel er na de onrust rondom de jaarwisseling al maandelijks gesprekken plaatsvinden om de lopende zaken met elkaar te bespreken, had burgemeester Karssen de afgelopen weken signalen ontvangen, dat het wat onrustiger was geworden.

De belangrijkste reden hiervoor was, dat er op 16 juni in het pand van het Islamitisch Centrum aan de P.J. Troelstaweg meer dan het afgesproken aantal mensen aanwezig was. De stichting heeft als verklaring gegeven, dat dit ten behoeve van de voorbereiding op een bazaar in Noord?Brabant is geweest en dat dit eenmalig heeft plaatsgevonden.

Karssen heeft in de afgelopen tien dagen met de vier groepen afzonderlijk gesprekken gevoerd, waarna er woensdag ook nog een gezamenlijk overleg heeft plaatsgevonden. Behalve de afspraak om elkaar te informeren bij bijzondere aangelegenheden, is ook afgesproken dat de omwonenden op korte termijn een rondleiding krijgen in het gebouw aan de Troelstraweg.

Categorieen:
Maassluis Algemeen