Archief

Programma Filmfestival Maassluis onthuld

Liefhebbers van films kunnen uitkijken naar donderdag 16 augustus, want vanaf dan zal Maassluis vier dagen lang in het teken staan van Film Festival Maassluis. Guus Paalvast, een van de initiatiefnemers van het festival, presenteerde woensdagavond het programma. Dit biedt voor elk wat wils, met Grease, Iron Lady, The Perfect Storm, Nova Zembla, Up, 'Maassluis in de 20e eeuw' en Upload Cinema.

Op de openingsavond zal Grease in de stijl van deze film worden vertoond in de Koningshof. De zaal zal ingericht zijn met attributen uit de jaren zeventig. Als afsluiter van deze avond is er een afterparty, ook compleet in het teken van Grease.

Zondagavond zal er een niet alledaagse film worden vertoond, namelijk: Upload Cinema. Deze film brengt de beste video's van het web naar het witte doek. De film wordt maandelijks gevuld met nieuwe filmpjes, telkens gebaseerd op een andere thema. De film die tijdens het festival wordt getoond heeft het thema sport.

De organisatie heeft de doelstellingen omhoog geschroefd. Vorig trok het festival 1.000 bezoekers. Dit jaar mikt de organisatie op een totaal bezoekersaantal van 1.500. Hiervoor is dan ook letterlijk meer ruimte beschikbaar ten opzichte van vorig jaar. Zo zal het terrein worden vergroot, waar de films naast de Schuurkerk in de openlucht worden vertoond.

Kaarten kunnen gereserveerd worden vanaf woensdag 4 juli via de website http://www.filmfestivalmaassluis.nl



Het complete programma:



Donderdag 16 augustus

20.30 uur: Grease

Locatie: Koningshof

Vrijdag 17 augustus

21.30 uur: Iron Lady

Locatie: Naast de Schuurkerk in de open lucht

21.30 uur: The Perfect Storm

Locatie: Zeesleper Elbe



Zaterdag 18 augustus

12.00 tot 17.00 uur: Maassluis in de 20e eeuw

Locatie: Museumschip Hudson

21.30 uur: Nova Zembla

Locatie: Naast de Schuurkerk in de open lucht



Zondag 19 augustus

13.00 uur: Up

20.30 uur: Upload Cinema

Locatie: Koningshof

Categorieen:
Maassluis Algemeen