Archief

Geen nieuwe woonunits op tuinbouwbedrijven

Er mogen in de gemeente Westland geen nieuwe woonunits voor arbeidsmigranten komen op tuinbouwbedrijven. Dat heeft een kleine meerderheid van de gemeenteraad woensdagavond besloten.

De raadsfracties van de coalitiepartijen GemeenteBelang Westland en CDA Westland alsmede oppositiepartij VVD Westland vonden, dat zij gehoor moesten geven aan een vorige week dinsdag gedaan pleidooi van het Westlandse bedrijfsleven. Namens LTO-Glaskracht Westland, de Kamer van Koophandel, MKB Westland en de werkgeversorganisatie VNO-NCW was gesteld, dat een dergelijke huisvesting onder meer tot concurrentievervalsing leidt.

De andere fracties in de gemeenteraad keerden zich fel tegen deze 'draai'. Fractievoorzitter Duijsens van coalitiepartij Westland Verstandig vroeg zich hardop af, of wethouder Weverling de juridische consequenties van deze koerswijziging overziet. Raadslid Gardien van oppositiepartij LPF Westland denkt dat er extra 'Polenhotels' nodig zijn, buiten de vier of vijf waaraan nu al wordt gedacht.

Categorieen:
Westland Algemeen