Archief

Combinatiefunctionarissen mogen blijven

Een meerderheid van de Westlandse gemeenteraad heeft woensdagavond besloten, dat de proef met combinatiefunctionarissen ook na 1 augustus doorgaat en wellicht aansluitend in een gewijzigde vorm kan worden voortgezet per 1 januari 2013.

Combinatiefunctionarissen werken zowel op school als bij een sportvereniging of cultuurinstelling. Zij richten zich met name op jeugdigen die problemen hebben om zelf een start te maken richting sport en cultuur.

De in 2009 begonnen proef liep oorspronkelijk tot 31 december jl., maar eind vorig jaar besloot de gemeenteraad de proef te verlengen tot en met 31 juli dit jaar, om zo het integraal jeugdbeleid te kunnen betrekken bij de beslissing over het al dan niet voortzetten van het project. Het nieuwe jeugdbeleid is echter nog volop in ontwikkeling en vóór augustus nog niet in kannen en kruiken.

Het college van B en W wilde de proef niet voor de tweede keer verlengen, maar een raadsmeerderheid van Westland Verstandig, CDA Westland, Progressief Westland en LPF Westland achtte het om tal van redenen ongewenst om per 1 augustus te stoppen en dan op 1 januari weer te starten met vernieuwde combifuncties.

Categorieen:
Westland Algemeen