Archief

Discussie over gelden om Maassluis impuls te geven

De Maassluise gemeenteraad en het college van B en W verschillen van mening hoe zij de resterende 1,3 miljoen van een meevaller van 2,4 miljoen euro uit de Reserve Woningbouw en Stedelijke Vernieuwing, kunnen uitgeven om een impuls te geven aan de stad. Dit vormde dinsdagavond, tijdens de raadsvergadering over de Kadernota 2013-2016, een telkens terugkerend discussiepunt.

Volgens een aantal fracties wil het college het geld gebruiken voor structurele doeleinden, zoals gratis fietsenstalling bij de Koningshoek, buurtpreventie en een drijvende steiger voor passerende waterrecreanten. "Het is mooi dat er geld over is, maar incidenteel geld inzetten voor structureel beleid, lijkt ons geen goed idee en ongewenst. Dit omdat het geld uiteindelijk toch uit de begroting moet komen", aldus Van Gastel van de VVD-fractie. De PvdA-fractie deelde deze mening en stelde dan ook voor om de gelden alleen in te zetten voor incidentele investeringen.

Wethouder Eitjes erkende, dat er in de Kadernota inderdaad projecten staan die van structurele aard zijn. "Als blijkt dat er na één of twee jaar geen dekking voor is, dan is het ook afgelopen." Voor de buurtpreventie verwacht burgemeester Karssen, dat de komende nationale politie tot gevolg heeft, dat deze de taak van veiligheid die de gemeente nu vervult, waaronder buurtpreventie, wordt overgenomen. Als dit niet gebeurt, moet er inderdaad een structurele oplossing worden gevonden, aldus Karssen.



In september zal er een discussie plaatsvinden over de vraag waaraan de vrijvallende gelden besteed moeten worden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen