Archief

'Bied mensen buiten Maassluis starterslening aan'

De CDA-factie van Maassluis heeft tijdens de behandeling van de Kadernota 2013-2016 voorgesteld om de toegang tot startersleningen te verruimen. Zo stelt de fractie voor om ook mensen van buiten Maassluis in aanmerking te laten komen voor zo'n lening. Daarnaast zou er een verruiming van de voorwaarden moeten komen om het voor starters aantrekkelijker te maken een bestaande woning te kopen.

Volgens de fractie zijn er op dit moment 506 woningen te koop, waarvan er 242 een vraagprijs hebben die binnen de huidige voorwaarden vallen. Zo mag de woning niet duurder zijn dan 220.000 euro en kan er op grond van de starterslening maximaal 25.000 euro worden geleend.

Het CDA geeft aan, dat er 1.000 mensen in Maassluis zijn die wel willen verhuizen, maar hun huidige woning niet verkocht krijgen. Met de verruiming van de starterslening hoop de fractie te bereiken dat Maassluis zich hiermee onderscheidt van de omliggende gemeenten, juist omdat die ook de starterlening voorbehouden aan hun eigen inwoners.

De gemeenteraad en het college van B en W willen samen onderzoeken hoe de startersleningen verruimd kunnen worden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen