Archief

Trimtoestellen op binnenterrein atletiekbaan

Het binnenterrein van de atletiekbaan in Maassluis wordt waarschijnlijk voorzien van trimtoestellen, een verspringbak, enkele bankjes en prullenbakken. Het college van B en W heeft dit voorstel van de Maassluise Sport- en Recreatieraad (MSR) overgenomen.

Sinds de aanleg van de baan aan de Albert Schweitzerdreef in 2009, is er tussen de betrokken partijen gediscussieerd over de invulling van de binnenruimte. Er zijn in de loop der tijd diverse voorstellen aan de orde geweest. De ideeën liepen uiteen van een volledig geasfalteerd binnenterrein met boarding en ballenvangers tot een inrichting met trimtoestellen.

Wethouder Van der Wees: "De prettige afstemming en samenwerking in dit geval met de partners Atletiekvereniging Waterweg, de Stichting Outdoor Sportpromotion en de MSR zijn een goed voorbeeld voor dergelijke initiatieven voor sporters in en bezoekers van onze stad."

De kosten voor de uitvoering van de werkzaamheden worden geraamd op 20.000 euro. Bij Atletiekvereniging Waterweg was dit bedrag nog beschikbaar van de bijdrage die door woningcorporatie Maasdelta was geleverd. Van dit geld kan de gemeente de werkzaamheden nu uitvoeren. De werkzaamheden worden na de zomervakantie uitgevoerd, als de bestelde speeltoestellen binnen zijn.

Categorieen:
Maassluis Algemeen