Archief

'Los problemen Waterman snel op'

De fractie van LPF Westland heeft dinsdagavond in de gemeenteraad een pleidooi gehouden om voor de start van de schoolvakanties de problemen bij zwembad De Waterman in Wateringen aan te pakken. Er werden vragen gesteld over de openingsregeling van het zwembad, problemen met de riolering en achterstallig onderhoud van het groen bij het zwembad.

Het steekt de fractie, dat het erop lijkt dat het zwembad op mooie dagen de deuren gesloten houdt, zoals afgelopen eerste Pinksterdag. Wethouder Bogaard legde uit, dat openstelling afhangt van weersvoorspellingen van weeronline.nl, die zoals met Pinksteren niet altijd stroken met de realiteit.

Het tweede probleem dat aan de kaak was gesteld, was de verstopping van de riolering waardoor loopbadjes zeer vies zijn. In zijn reactie stelde Bogaard, dat de problemen bekend zijn en worden aangepakt. Ook het groen wordt momenteel onder handen genomen.

LPF Westland is niet tevreden over de manier waarop exploitant Optisport met het zwembad omgaat. Door de problemen vraagt ze zich af of Optisport zich voldoende inzet om rendabel te kunnen draaien. Daarin kreeg de fractie bijval van de CDA-fractie, die constateerde dat er vorig jaar soortgelijke vragen zijn gesteld.

Overigens werd ook duidelijk, dat er nog steeds gesprekken gaande zijn met Stichting Waterman Natuurlijk, bestaande uit inwoners die het zwembad willen overnemen. Indien zij een sluitend bedrijfsplan kunnen tonen waarin geen steun van de gemeente nodig blijkt te zijn, maken zij kans om na 2016 het zwembad te exploiteren. Dan loopt namelijk het contract van Optisport af.