Archief

Oud-Westlandprijs in het leven geroepen

Het Genootschap Oud Westland heeft een prijs in het leven geroepen voor een persoon of groep die zich heeft ingespannen voor Westlandse geschiedenis en Westlands erfgoed. Onder de noemer Oud-Westlandprijs wordt er eens in de twee jaar een winnaar uitgekozen.

Voorbeelden van inzendingen zijn een boek, scriptie, inzet voor een monumentaal pand, het onderhouden van een historische verzameling of het ontwikkelen van een schoolproject. "Je ziet, je hoeft dus niet beslist een historicus of gerenommeerd schrijver te zijn om voor deze prijs in aanmerking te komen", vertelt juryvoorzitter Jan Buskes.

De andere juryleden zijn Ton Immerzeel, Thomas van Straalen, Jan Willem van den Beukel. De prijs bestaat uit een geldbedrag van vijfhonderd euro en een oorkonde. Wanneer de uitreiking plaatsvindt is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal dat in het najaar of de winter van 2012 zijn.

Meer informatie over de prijs is te vinden op www.oudwestland.nl. Kandidaten kunnen door zichzelf, maar ook door anderen worden voorgedragen. Tot 1 september kan er worden ingezonden, door te mailen naar secretaris@oudwestland.nl.

Categorieen:
Westland Algemeen